Pokrojonego w kostkę kurczaka przekładamy do miski. Polewamy olejem oraz doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy. Przekładamy na patelnię i smażymy do zarumienienia. Zawartość przekładamy do miski.
Na tę samą patelnię (bez mycia) dodajemy przetarty imbir, wlewamy miód oraz sok wyciśnięty z mandarynek. Delikatnie podgrzewamy, aż sos się skarmelizuje i zacznie bulgotać. Do wody wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszankę przelewamy na patelnię i ponownie mieszamy. Sos powinien zgęstnieć. Po chwili wsypujemy uprzednio przygotowanego kurczaka i ponownie mieszamy, aż sos pokryje wszystkie kawałki.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Brokuła gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kurczaka przekładamy do miski. Dodajemy ryż oraz różdżki brokuła. Kurczaka posypujemy sezamem oraz polewamy octem ryżowym.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies