Do garnuszka wlewamy sos sojowy, 100 ml wody i dodajemy starty na tarce czosnek oraz imbir. Następnie olej sezamowy, miód oraz sok z połowy limonki. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Połową porcji sosu polewamy ćwiartki z kurczaka ułożone w brytfance. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Pieczemy kurczaka ok. 20 min. Po upływie tego czasu polewamy pozostałą porcją sosu i pieczemy do zarumienienia kolejne 30 min. 10 min przed końcem pieczenia układamy szparagi. Wkładamy ponownie do piekarnika. Przed podaniem kurczaka posypujemy sezamem i kolendrą oraz skrapiamy sokiem z limonki. Podajemy z ryżem.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies