Sos pomarańczowy
Krewetki rozmrażamy i przekładamy do miski. Do drugiej miski wyciskamy sok z limonki oraz sok z pomarańczy. Dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Wrzucamy starty na tarce imbir, pokrojony w plasterki czosnek oraz drobno pokrojone chili. Całość podsmażamy kilka chwil. Dodajemy krewetki i smażymy ok. 2 min z każdej strony. Możemy doprawić odrobiną soli. Następnie wlewamy pomarańczowy sos i zostawiamy, aż nieco zgęstnieje, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie do miski wsypujemy pokrojone w kosteczkę awokado oraz mango. Doprawiamy świeżą kolendrą.
Krewetki podajemy z ryżem basmati oraz sałatką z awokado i mango.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies