Kapustę szatkujemy dość cienko. Dodajemy cebulę pokrojoną w cienkie piórka, słonecznik oraz starte jabłko. 50 ml Kujawskiego 3 ziarna mieszamy z miodem, sokiem z cytryny. Polewamy sałatkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.
Mięso dzielimy na 4 kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną gorczycą. Oprószamy mąką z obu stron. W jednym naczyniu rozmącamy jajka, a w drugim mieszamy bułkę tartą z pestkami dyni. Panierujemy kotlety w jajku i bułce.
Na patelni rozgrzewamy 100 ml Kujawskiego 3 Ziarna. Smażymy mięso na złoty kolor z obu stron.
Podajemy z surówką z czerwonej kapusty.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies