Krok 1
Cztery jajka gotujemy na twardo. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15 min. Na łyżce masła podsmażamy posiekaną cebulę. Do miski wrzucamy pokrojoną łodygę brokuła, podsmażoną cebulkę, starte na tarce jajka, sól oraz pieprz. Całość mieszamy z surowym jajkiem. Obtaczamy w bułce. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Sezam podprażamy na suchej patelni. Marchewkę obrywamy z łodyg, przekrawamy na pół i podsmażamy na maśle z dodatkiem miodu, do zarumienienia. Na koniec posypujemy posiekana nacią marchwi, a tuż przed podaniem - sezamem. Podajemy z kotlecikami.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.