kotleciki:
sałatka:
Mięso mielimy wraz z suszonymi pomidorami. Przekładamy do miski, dodajemy łyżkę oliwy, zimna wodę, mąkę z amarantusa, słodką i ostrą paprykę, oregano, kurkumę oraz kolendrę. Całość mieszamy i formujemy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Smażymy kotleciki na złoty kolor.
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, kawałki ogórka oraz drobno posiekaną cebulkę. Polewamy łyżką oliwy i doprawiamy pieprzem.
Kotleciki podajemy z jogurtem greckim oraz sałatką.
„Cieplejsze dni zachęcają do spożywania dań lekkostrawnych, dlatego ze wszech miar polecaną potrawą będą kotleciki indycze z dużą sałatką. Kto się jeszcze nie przekonał, do kuchni marsz.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.