kotleciki:
sałatka:
Mięso mielimy wraz z suszonymi pomidorami. Przekładamy do miski, dodajemy łyżkę oliwy, zimna wodę, mąkę z amarantusa, słodką i ostrą paprykę, oregano, kurkumę oraz kolendrę. Całość mieszamy i formujemy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Smażymy kotleciki na złoty kolor.
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki i układamy na talerzu. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, kawałki ogórka oraz drobno posiekaną cebulkę. Polewamy łyżką oliwy i doprawiamy pieprzem.
Kotleciki podajemy z jogurtem greckim oraz sałatką.
„Cieplejsze dni zachęcają do spożywania dań lekkostrawnych, dlatego ze wszech miar polecaną potrawą będą kotleciki indycze z dużą sałatką. Kto się jeszcze nie przekonał, do kuchni marsz.”
Ustawienia cookies