Do garnka wlewamy wodę, solidnie ją solimy. Wrzucamy bób i gotujemy około 30 minut do miękkości. Studzimy go i obieramy ze skórki. Rozgniatamy go za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy jajka, mąkę, sól, pieprz i całość mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na 2-3 części i formujemy w wałeczki na blacie podsypanym mąką. Kroimy na kawałki. Kopytka wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do momentu, aż wypłyną na powierzchnię wody.
Rukolę, parmezan, orzeszki, oliwę, czosnek i sok z cytryny umieszczamy w malakserze. Blendujemy na gładkie pesto. W razie konieczności dodajemy więcej oliwy.
Wykładamy pesto na ugotowane kopytka, posypujemy świeżo startym parmezanem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies