Do garnka wlewamy wodę, solidnie ją solimy. Wrzucamy bób i gotujemy około 30 minut do miękkości. Studzimy go i obieramy ze skórki. Rozgniatamy go za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy jajka, mąkę, sól, pieprz i całość mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na 2-3 części i formujemy w wałeczki na blacie podsypanym mąką. Kroimy na kawałki. Kopytka wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy do momentu, aż wypłyną na powierzchnię wody.
Rukolę, parmezan, orzeszki, oliwę, czosnek i sok z cytryny umieszczamy w malakserze. Blendujemy na gładkie pesto. W razie konieczności dodajemy więcej oliwy.
Wykładamy pesto na ugotowane kopytka, posypujemy świeżo startym parmezanem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.