Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią

Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią
Dania obiadowe
2-3
Łatwy
50 min.
Ocena 3

Składniki

  • 200 g kaszy pęczak
  • biała cebulka
  • 200 g bobu
  • 2 łyżki oliwy
  • podwójna pierś z kurczaka
  • cukinia
  • 200 ml bulionu
  • garść szpinaku
  • ser parmezan

Krok 1

Bób gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie ok. 20 min., następnie studzimy i obieramy ze skórki. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i podsmażamy kilka chwil.

Krok 2

Następnie dodajemy kurczaka i ponownie podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Po chwili wsypujemy kaszę pęczak i zalewamy całość bulionem. Gdy kasza wchłonie cały płyn możemy dolać trochę wody. Po upływie ok. 20 min dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz obrany bób. Całość mieszamy i po kilku minutach dokładamy szpinak. Przed podaniem posypujemy potrawę startym parmezanem.

"Istnieją potrawy, po których człowiek czuje się niezwyciężony. Ciepłe, sycące i bezbłędne w smaku. Kaszotto to dzieło moich kucharzy, które zmieniło losy świata… przynajmniej tego kulinarnego."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
13
 

1 szt.

41   
79
33
99
 

1 l

-19%
18
00
 

44,99 zł/1 kg

6
29
 

0,16 kg

39,31 zł/1 kg

4
79
 

0,2 kg

23,95 zł/1 kg

9
99
 

0,06 kg

166,50 zł/1 kg

7
69
 

0,45 kg

17,09 zł/1 kg

3
04
 

7,99 zł/1 kg

5
99
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy