Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią

Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią
Dania obiadowe
2-3
Łatwy
50 min.
Ocena 3

Składniki

  • 200 g kaszy pęczak
  • biała cebulka
  • 200 g bobu
  • 2 łyżki oliwy
  • podwójna pierś z kurczaka
  • cukinia
  • 200 ml bulionu
  • garść szpinaku
  • ser parmezan

Krok 1

Bób gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie ok. 20 min., następnie studzimy i obieramy ze skórki. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i podsmażamy kilka chwil.

Krok 2

Następnie dodajemy kurczaka i ponownie podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Po chwili wsypujemy kaszę pęczak i zalewamy całość bulionem. Gdy kasza wchłonie cały płyn możemy dolać trochę wody. Po upływie ok. 20 min dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz obrany bób. Całość mieszamy i po kilku minutach dokładamy szpinak. Przed podaniem posypujemy potrawę startym parmezanem.

"Istnieją potrawy, po których człowiek czuje się niezwyciężony. Ciepłe, sycące i bezbłędne w smaku. Kaszotto to dzieło moich kucharzy, które zmieniło losy świata… przynajmniej tego kulinarnego."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Cebula biała tuba 380 g
0,38 kg
17,87 zł/1 kg
6,79 zł
Basso Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500 ml
0,5 l
46,38 zł/1 l
23,19 zł
Filet z piersi kurczaka
15,99 zł/1 kg
8,79 zł
Winiary Bulion drobiowy 160 g
0,16 kg
29,31 zł/1 kg
4,69 zł
4,99 zł
PROMOCYJNA CENA
Carrefour Ser Parmigiano Reggiano tarty 100 g
0,1 kg
99,90 zł/1 kg
9,99 zł
Poltino Bób 400 g
0,45 kg
17,76 zł/1 kg
7,99 zł
Janex Pęczak jęczmienny 1 kg
1 kg
3,39 zł/1 kg
3,39 zł

Zobacz również inne przepisy