Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią

Kaszotto z bobem, kurczakiem i cukinią
Dania obiadowe
2-3
Łatwy
50 min.
Ocena 3

Składniki

  • 200 g kaszy pęczak
  • biała cebulka
  • 200 g bobu
  • 2 łyżki oliwy
  • podwójna pierś z kurczaka
  • cukinia
  • 200 ml bulionu
  • garść szpinaku
  • ser parmezan

Krok 1

Bób gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie ok. 20 min., następnie studzimy i obieramy ze skórki. Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy solą. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i podsmażamy kilka chwil.

Krok 2

Następnie dodajemy kurczaka i ponownie podsmażamy, co jakiś czas mieszając. Po chwili wsypujemy kaszę pęczak i zalewamy całość bulionem. Gdy kasza wchłonie cały płyn możemy dolać trochę wody. Po upływie ok. 20 min dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię oraz obrany bób. Całość mieszamy i po kilku minutach dokładamy szpinak. Przed podaniem posypujemy potrawę startym parmezanem.

"Istnieją potrawy, po których człowiek czuje się niezwyciężony. Ciepłe, sycące i bezbłędne w smaku. Kaszotto to dzieło moich kucharzy, które zmieniło losy świata… przynajmniej tego kulinarnego."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
00
 

~ 0,25 kg

7,99 zł/1 kg

22
79
 

0,25 l

91,16 zł/1 l

7
95
 

0,16 kg

49,69 zł/1 kg

5
95
 

0,2 kg

29,75 zł/1 kg

13
69
 

0,1 kg

136,90 zł/1 kg

8
29
 

0,45 kg

18,42 zł/1 kg

2
50
 
4,00 zł najniższa cena

~ 0,5 kg

4,99 zł/1 kg

-38%
6
95
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu