Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę oraz czosnek. Smażymy kilka minut do zarumienienia, następnie wrzucamy kaszę pęczak, przyprawę curry oraz oregano. Podprażamy kilka chwil, wlewamy bulion i zostawiamy pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie doprawiamy kaszotto startym imbirem oraz posiekanym chili i dokładnie mieszamy.
Dodajemy, startą na tarce o grubych oczkach, marchewkę oraz drobno posiekaną paprykę. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na 5 min. Pod koniec dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę oraz drobno posiekaną pietruszkę lub kolendrę.
"Gdy w kuchni toczyły się działania kuchenne, ja oczekiwałem na ciepłą kolację. Przyznam, że warto było – przyniesiono moje aromatyczne danie i odniesiono prawdziwe kulinarne zwycięstwo."
0,02 kg
64,50 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies