Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą

Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą
Dania obiadowe
2
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 8  zielonych szparagów
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory Terra d' Italia
  • kilka kostek sera sałatkowego marki Carrefour
  • pół awokado
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Terra d Italia
  • łyżka soku z cytryny
  • garść świeżej bazylii
  • mięta, rozmaryn itp.
  • łyżka prażonych pestek słonecznika marki Carrefour

Krok 1

Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni ok 5 min. Następnie wlewamy ok 250 mln wody, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem  ok.13 min. Po 8 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi ( uprzednio odłamujemy grube, jasne końce). 

Krok 2

Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami koktajlowymi, pokrojonym awokado, serem sałatkowym, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z 2 łyżkami oliwy oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypujemy całość prażonymi pestkami słonecznika, świeżo mielonym czarnym pieprzem, świeżą bazylią oraz listkami mięty.

„Nie dajcie sobie dmuchać w kaszę! Zwłaszcza w jaglaną”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Kasza jaglana 400 g (4 x 100 g)
0,4 kg
6,23 zł/1 kg
2,49 zł
POMIDOR CHERRY GAŁĄZKA 500 g
0,5 kg
17,98 zł/1 kg
8,99 zł
Pomidory suszone 200g
0,2 kg
59,95 zł/1 kg
11,99 zł
AWOKADO DUŻE SZTUKA
1 szt.
7,99 zł/1 szt.
7,99 zł
Limmi 100% sok z cytryny 200 ml
0,2 l
24,45 zł/1 l
4,89 zł
Bazylia świeża
1 szt.
4,49 zł/1 szt.
4,49 zł
Bakalland Słonecznik prażony w piecu lekko solony 70 g
0,07 kg
28,43 zł/1 kg
1,99 zł
Mięta ogrodowa świeża
1 szt.
5,39 zł/1 szt.
5,39 zł
Rozmaryn świeży
1 szt.
5,99 zł/1 szt.
5,99 zł

Zobacz również inne przepisy