Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą

Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą
Dania obiadowe
2
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 8  zielonych szparagów
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory Terra d' Italia
  • kilka kostek sera sałatkowego marki Carrefour
  • pół awokado
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Terra d Italia
  • łyżka soku z cytryny
  • garść świeżej bazylii
  • mięta, rozmaryn itp.
  • łyżka prażonych pestek słonecznika marki Carrefour

Krok 1

Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni ok 5 min. Następnie wlewamy ok 250 mln wody, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem  ok.13 min. Po 8 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi ( uprzednio odłamujemy grube, jasne końce). 

Krok 2

Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami koktajlowymi, pokrojonym awokado, serem sałatkowym, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z 2 łyżkami oliwy oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypujemy całość prażonymi pestkami słonecznika, świeżo mielonym czarnym pieprzem, świeżą bazylią oraz listkami mięty.

„Nie dajcie sobie dmuchać w kaszę! Zwłaszcza w jaglaną”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
65
 

0,4 kg

9,13 zł/1 kg

12
15
 

1 szt.

12
99
 

0,5 kg

25,98 zł/1 kg

4
99
 

0,1 kg

49,90 zł/1 kg

14
99
 

2 szt.

7,50 zł/1 szt.

5
59
 

0,2 l

27,95 zł/1 l

5
69
 

1 szt.

6
39
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu