Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą

Kasza jaglana ze szparagami, suszonymi pomidorami, fetą
Dania obiadowe
2
Średni
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 8  zielonych szparagów
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory Terra d' Italia
  • kilka kostek sera sałatkowego marki Carrefour
  • pół awokado
  • garść rukoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Terra d Italia
  • łyżka soku z cytryny
  • garść świeżej bazylii
  • mięta, rozmaryn itp.
  • łyżka prażonych pestek słonecznika marki Carrefour

Krok 1

Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni ok 5 min. Następnie wlewamy ok 250 mln wody, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem  ok.13 min. Po 8 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi ( uprzednio odłamujemy grube, jasne końce). 

Krok 2

Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami koktajlowymi, pokrojonym awokado, serem sałatkowym, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z 2 łyżkami oliwy oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypujemy całość prażonymi pestkami słonecznika, świeżo mielonym czarnym pieprzem, świeżą bazylią oraz listkami mięty.

„Nie dajcie sobie dmuchać w kaszę! Zwłaszcza w jaglaną”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
15
 

0,4 kg

7,88 zł/1 kg

24
99
 

1 szt.

4
99
 

0,25 kg

19,96 zł/1 kg

11
49
 

0,2 kg

57,45 zł/1 kg

8
99
 

1 szt.

5
19
 

0,2 l

25,95 zł/1 l

4   
79
3
99
 

1 szt.

-17%
6
69
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy