Kaszę jaglaną podprażamy na suchej patelni ok 5 min. Następnie wlewamy ok 250 mln wody, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem ok.13 min. Po 8 minutach do kaszy dodajemy posiekane na kawałki szparagi ( uprzednio odłamujemy grube, jasne końce).
Ugotowaną kaszę ze szparagami wykładamy na talerz, mieszamy z posiekanymi pomidorkami koktajlowymi, pokrojonym awokado, serem sałatkowym, pokrojonymi na kawałki suszonymi pomidorami oraz listkami rukoli. Następnie mieszamy wszystko z 2 łyżkami oliwy oraz sokiem z cytryny. Na koniec posypujemy całość prażonymi pestkami słonecznika, świeżo mielonym czarnym pieprzem, świeżą bazylią oraz listkami mięty.
„Nie dajcie sobie dmuchać w kaszę! Zwłaszcza w jaglaną”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies