Filet z karpia myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Kaszę gotujemy w 180 ml zimnej wody z odrobiną soli. Bakalie kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy posiekaną pietruszkę, skórkę z cytryny, miód, olej i żółtko. Powstałą masę łączymy z kaszą jaglaną.
Kawałki karpia układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu każdego kawałka układamy porcję kaszy z bakaliami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 15-20 min.
„Karp, bakalie i kasza jaglana – oto tradycyjne świąteczne składniki, które łączą siły w jednym doskonałym daniu. Niech magia Świąt rządzi na talerzach w Boże Narodzenie!”
0,47 kg
25,51 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies