Karkówka z piekarnika z rozmarynem, papryką i pieczarkami

Karkówka z piekarnika z rozmarynem, papryką i pieczarkami
Dania obiadowe
3-4
Łatwe
1h30min

Składniki 

  • 600 g karkówki JZNC
  • 3 łyżki mąki
  • 2 papryki czerwone
  • 200 g pieczarek Carrefour
  • 1 marchewka JZNC
  • 6 ząbków czosnku
  • świeży rozmaryn
  • 1 łyżeczka przyprawy do karkówki
  • 2 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • 100 ml
  • sól

Krok 1

Karkówkę myjemy i osuszamy. Jeżeli kupiliśmy w formie całego kawałka to kroimy w plastry. ( Dostępne są wersje już pokrojonej karkówki). Doprawiamy solą oraz przyprawą do karkówki. Następnie każdy plaster obtaczamy w mące. Karkówkę smażymy na patelni z oliwą ok 3-4 min do zarumienienia. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

 Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Do karkówki dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę, pokrojoną w plasterki marchewkę oraz przepołowione pieczarki. Dodajemy obrane ząbki czosnku. Całość polewamy wodą. Posypujemy wierzch świeżym rozmarynem. Pieczemy ok 60 min.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu