do podania:
Plastry karkówki myjemy. Oprószamy sola oraz pieprzem. Następnie dodajemy miód, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę. Całość mieszamy i odstawiamy na 2-3 h do lodówki do zamarynowania.
Ziemniaki dokładnie szorujemy i przepoławiamy na pół. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 6-7 min. Następnie odcedzamy i odstawiamy na bok. Cukinię i paprykę kroimy w krążki. Pieczarki przekrawamy na pół.
Karkówkę pieczemy na rozgrzanym do zarumienienia. Na grillu kładziemy również ziemniaki, a na samym końcu cukinię, pieczarki oraz cebulę. Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniakami oraz warzywami.
0,3 kg
20,00 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies