Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie

Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie
Dania obiadowe
4os
Łatwy
2h
Ocena 4

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Mięso kroimy w plastry. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy mięso i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez ok. 1,5 godz.

Krok 2

Na 15 minut przed końcem marynowania wyjmujemy mięso z lodówki. Rozgrzewamy grill (opcjonalnie mięso można usmażyć także na patelni) Grillujemy mięso z obu stron. Przed odwróceniem, mięso smarujemy pozostałą marynatą. Przed podaniem odstawiamy na 10 minut, by odpoczęło.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
19
 

10 szt.

1,22 zł/1 szt.

6
00
 

11,99 zł/1 kg

17
02
 

22,69 zł/1 kg

7
00
 

34,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu