Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie

Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie
Dania obiadowe
4os
Łatwy
2h
Ocena 4

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Mięso kroimy w plastry. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy mięso i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez ok. 1,5 godz.

Krok 2

Na 15 minut przed końcem marynowania wyjmujemy mięso z lodówki. Rozgrzewamy grill (opcjonalnie mięso można usmażyć także na patelni) Grillujemy mięso z obu stron. Przed odwróceniem, mięso smarujemy pozostałą marynatą. Przed podaniem odstawiamy na 10 minut, by odpoczęło.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

0,5 kg

13,98 zł/1 kg

9
99
 

0,5 kg

19,98 zł/1 kg

5
25
 

0,08 kg

65,63 zł/1 kg

44
99
 

0,5 l

89,98 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu