Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie

Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie
Dania obiadowe
4os
Łatwy
2h
Ocena 4

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Mięso kroimy w plastry. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy mięso i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez ok. 1,5 godz.

Krok 2

Na 15 minut przed końcem marynowania wyjmujemy mięso z lodówki. Rozgrzewamy grill (opcjonalnie mięso można usmażyć także na patelni) Grillujemy mięso z obu stron. Przed odwróceniem, mięso smarujemy pozostałą marynatą. Przed podaniem odstawiamy na 10 minut, by odpoczęło.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

28
49
 

3 l

9,50 zł/1 l

19
99
 

15 szt.

1,33 zł/1 szt.

15
59
 

2 szt.

7,80 zł/1 szt.

7
25
 

0,06 kg

120,83 zł/1 kg

3
55
 

2 szt.

1,78 zł/1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu