Karkówkę myjemy i dokładnie suszymy. Konfiturę łączymy z trzema łyżkami oliwy oliwy, startym czosnkiem, cynamonem, słodką papryką, solą oraz pieprzem. Mięso nacieramy powstałą marynatą i odstawiamy na min. 1 godz. do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Przekładamy karkówkę do naczynia żaroodpornego i pieczemy ją ok. 20 min bez przykrycia. Po tym czasie polewamy karkówkę 200 mln wody i pieczemy pod przykryciem ok. 2 godz.
Marchewki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Polewamy łyżką oliwy i posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy posiekaną pietruszką.
„Za taką karkówkę szefowi mojej kuchni przyznaję medal! Wyśmienita! ”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies