do przybrania:
Z pomarańczy ścieramy skórkę, następnie do miseczki wyciskamy sok. Dodajemy przetarty przez praskę czosnek, posiekaną gałązkę rozmarynu, łyżkę oliwy i skórkę z pomarańczy. Całość mieszamy i obtaczamy mięso w powstałej marynacie. Odkładamy na noc do lodówki.
Pieczemy mięso na patelni grillowej przez 15 min. (możemy też zgrillować kilka plastrów pomarańczy). W międzyczasie gotujemy groszek cukrowy przez 4-5 min. w lekko osolonej wodzie. Mięso dekorujemy plastrami pomarańczy, świeżym rozmarynem oraz skórka startą z pomarańczy.
„Smakosze – do których się zaliczam – cenią w potrawie nie tylko smak, ale też zapach. Niechaj więc zapach rozmarynu wypełni wasze kuchnie i mile łechce nozdrza!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies