Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy jajka, mleko wodę oraz szczyptę soli. Całość mieszamy do połączenia się składników. Wlewamy roztopione masło, miksujemy na gładkie ciasto i odstawiamy na 30 min, aby odpoczęło. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni, z obu stron.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy na maśle do zarumienienia. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Szynkę kroimy w paseczki i wrzucamy do pieczarek i podsmażamy kilka chwil.
Gotowe naleśniki, jeden po drugim, ponownie umieszczamy na patelni. Nakładamy farsz, posypujemy startym żółtym serem oraz pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami koktajlowymi. Danie podajemy ciepłe, posypane posiekaną pietruszką lub cebulą dymką
"Zdarzało się tak, nie raz, że będąc głodnym wpadałem w straszliwie wojowniczy nastrój. Moi kucharze szybko znaleźli na to sposób – wyśmienite i szybkie naleśniki, którymi zawsze mnie rozbrajają."
10 szt.
1,00 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies