Grillowany pstrąg z masłem pietruszkowym, podany z surówką z ogórka i rzodkiewki

Grillowany pstrąg z masłem pietruszkowym, podany z surówką z ogórka i rzodkiewki
Dania obiadowe
3
Łatwe
45min

Składniki

 

 

  • 2 pstrągi Jakość z Natury Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour BIO
  • 100 g masła Jakość z Natury Carrefour
  • pęczek pietruszki
  • ząbek czosnku
  • cytryna

 

  • zielony ogórek 
  • pęczek rzodkiewki
  • koperek
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy Carrefour
  • łyżka soku z cytryny
 
 
 
 

Krok 1

Pstrąga myjemy i czyścimy. Nacinamy z obu stron i skrapiamy oliwą. Nacieramy solą oraz pieprzem. Masło ucieramy z drobno posiekaną pietruszką, dodajemy starty czosnek, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Rybę faszerujemy masłem i skrapiamy oliwą.

Grillujemy przez 25-30 min.

 
 
 

Krok 2

W międzyczasie ogórka i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, doprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem.