Pstrągi myjemy i osuszamy. Oprószamy na zewnątrz solą i pieprzem. Wnętrze tuszki nacieramy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem, pietruszką i tymiankiem, następnie do środka wkładamy pokrojony, w cienkie plasterki, ząbek czosnku oraz 2 plasterki cytryny. Pieczemy na mocno rozgrzanym grillu, przez ok. 6-8 min z każdej strony.
Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C. Bataty dokładnie myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki, bez obierania. Nacieramy je dokładnie olejem oraz posypujemy solą. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 30 min, do zarumienienia. Warto do nich zaglądać, co jakiś czas, by się nie przypaliły.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.