Pstrągi myjemy i osuszamy. Oprószamy na zewnątrz solą i pieprzem. Wnętrze tuszki nacieramy oliwą i przyprawiamy solą, pieprzem, pietruszką i tymiankiem, następnie do środka wkładamy pokrojony, w cienkie plasterki, ząbek czosnku oraz 2 plasterki cytryny. Pieczemy na mocno rozgrzanym grillu, przez ok. 6-8 min z każdej strony.
Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C. Bataty dokładnie myjemy i kroimy na cieniutkie plasterki, bez obierania. Nacieramy je dokładnie olejem oraz posypujemy solą. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 30 min, do zarumienienia. Warto do nich zaglądać, co jakiś czas, by się nie przypaliły.
0,5 l
30,58 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies