Przepis na grillowaną kapustę pak choi z boczkiem z tofu

Przepis na grillowaną kapustę pak choi z boczkiem z tofu
Dania obiadowe
2-3
Łatwe
25min

Lubisz kuchnię azjatycką, ale szukasz czegoś wege? Mamy coś dla Ciebie! Poniżej znajdziesz przepis na pyszną grillowaną kapustę pak choi z boczkiem z tofu Doskonałe jako przystawka… lub zdrowa przekąska

Składniki na grillowany pak choi z tofu:

Przygotowanie:

Tofu kroimy w cienkie plastry. W naczyniu mieszamy sos sojowy, olej słonecznikowy oraz wędzoną paprykę. Plastry tofu moczymy w marynacie i układamy na grillu. Możemy ponownie posypać papryką wędzoną. Grillujemy je do zarumienienia z obu stron.

Czosnek wraz z imbirem obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy sos sojowy, miód, sok z limonki oraz olej. Kapustę przekrawamy na pół i nacieramy marynatą. Następnie grillujemy na dużym ogniu przez ok. 2-3 min, aż stanie się lekko podpieczona.

Pak choi przekładamy na talerz. Następnie układamy plastry tofu. Całość posypujemy sezamem oraz prażonymi orzechami arachidowymi.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
89
 

0,22 kg

35,86 zł/1 kg

3
49
 

0,022 kg

158,64 zł/1 kg

20
59
 

0,15 l

137,27 zł/1 l

5
24
 

34,90 zł/1 kg

10
99
 

0,5 kg

21,98 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

3
00
 

29,99 zł/1 kg

18
99
 

1 kg

4
49
 

0,2 kg

22,45 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu