Lubisz kuchnię azjatycką, ale szukasz czegoś wege? Mamy coś dla Ciebie! Poniżej znajdziesz przepis na pyszną grillowaną kapustę pak choi z boczkiem z tofu Doskonałe jako przystawka… lub zdrowa przekąska
Tofu kroimy w cienkie plastry. W naczyniu mieszamy sos sojowy, olej słonecznikowy oraz wędzoną paprykę. Plastry tofu moczymy w marynacie i układamy na grillu. Możemy ponownie posypać papryką wędzoną. Grillujemy je do zarumienienia z obu stron.
Czosnek wraz z imbirem obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy sos sojowy, miód, sok z limonki oraz olej. Kapustę przekrawamy na pół i nacieramy marynatą. Następnie grillujemy na dużym ogniu przez ok. 2-3 min, aż stanie się lekko podpieczona.
Pak choi przekładamy na talerz. Następnie układamy plastry tofu. Całość posypujemy sezamem oraz prażonymi orzechami arachidowymi.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies