salsa:
Plaster kalafiora posypujemy solą pieprzem oraz słodką papryką i skrapiamy oliwą. Pieczemy na patelni ok. 8 min z każdej strony i wykładamy na talerz. Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na patelni grillowej ok. 3 min z każdej strony.
Do miseczki wrzucamy pokrojone w drobną kostkę pomidory, ogórek, awokado, cebulę . Całość doprawiamy odrobiną chili, oliwy, soku z cytryny, solą i pieprzem. Plaster kalafiora dekorujemy salsą i układamy na nim filet z łososia.
„Kiedy na obiad zarządziłem łososia, moi kucharze – w poszukiwaniu inspiracji – udali się do Meksyku. Przywieźli pomysł na doskonałą salsę do łososia!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.