salsa:
Plaster kalafiora posypujemy solą pieprzem oraz słodką papryką i skrapiamy oliwą. Pieczemy na patelni ok. 8 min z każdej strony i wykładamy na talerz. Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na patelni grillowej ok. 3 min z każdej strony.
Do miseczki wrzucamy pokrojone w drobną kostkę pomidory, ogórek, awokado, cebulę . Całość doprawiamy odrobiną chili, oliwy, soku z cytryny, solą i pieprzem. Plaster kalafiora dekorujemy salsą i układamy na nim filet z łososia.
„Kiedy na obiad zarządziłem łososia, moi kucharze – w poszukiwaniu inspiracji – udali się do Meksyku. Przywieźli pomysł na doskonałą salsę do łososia!”
0,1 kg
150,00 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies