sałatka
Olej wraz miodem, sosem sojowym, papryką, cynamonem mieszamy, aby powstała marynata. Karkówkę oraz boczek kroimy w grubą kostkę. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy w lodówce na ok. 1 godz.
W międzyczasie kuskus zalewamy szklanką gorącej wody, dodajemy szczyptę soli i odstawiamy pod przykryciem. Gdy kasza wchłonie całą wodę przesypujemy ją do miski. Dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe, listki świeżej mięty, pokruszoną fetę, posiekaną pietruszkę. Całość skrapiamy sokiem z limonki oraz doprawiamy pieprzem.
Mango obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Smarujemy je odrobiną oleju. Na patyczki nabijamy po kolei karkówkę, boczek oraz mango. Czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie kilka minut z każdej ze stron. Szaszłyki podajemy z sałatką z kuskusem.
„Stać w szeregu to nie ujma na honorze. Tym bardziej, gdy jest to szereg smakowitości. Szaszłyki polecam układać równiutko i przeplatać czymś słodkim i egzotycznym jak mango”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.