sałatka
Olej wraz miodem, sosem sojowym, papryką, cynamonem mieszamy, aby powstała marynata. Karkówkę oraz boczek kroimy w grubą kostkę. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy w lodówce na ok. 1 godz.
W międzyczasie kuskus zalewamy szklanką gorącej wody, dodajemy szczyptę soli i odstawiamy pod przykryciem. Gdy kasza wchłonie całą wodę przesypujemy ją do miski. Dodajemy przepołowione pomidorki koktajlowe, listki świeżej mięty, pokruszoną fetę, posiekaną pietruszkę. Całość skrapiamy sokiem z limonki oraz doprawiamy pieprzem.
Mango obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Smarujemy je odrobiną oleju. Na patyczki nabijamy po kolei karkówkę, boczek oraz mango. Czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Grillujemy na rozgrzanym ruszcie kilka minut z każdej ze stron. Szaszłyki podajemy z sałatką z kuskusem.
„Stać w szeregu to nie ujma na honorze. Tym bardziej, gdy jest to szereg smakowitości. Szaszłyki polecam układać równiutko i przeplatać czymś słodkim i egzotycznym jak mango”
0,125 l
34,32 zł/1 l
0,47 kg
23,81 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies