Bataty myjemy i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Obtaczamy w oliwie z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Grillujemy do zarumienienia przez ok. 15-17 min, co jakiś czas przewracając na drugą stronę.
Ciecierzycę odsączamy z zalewy, obtaczamy w oliwie i podprażamy na patelni. Ser halloumi kroimy w mniejszą kostkę i grillujemy z obu stron, do zarumienienia.
Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy świeżymi ziołami, solą oraz pieprzem. Grillowane bataty podajemy posypane rukolą, ciecierzycą oraz grillowanym halloumi. Na koniec bataty z halloumi skrapiamy jogurtowo-ziołowym dressingiem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies