Frittata z warzywami

Frittata z warzywami
Dania obiadowe
2
Łatwe
35min

Składniki

  • 2 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • 4 jajka Carrefour Bio
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek cukinii ( może być resztka)
  • 1/2  czerwonej papryki ( lub tyle ile zalega nam w lodówce)
  • garść szpinaku ( maga być podwiędłe listki)
  • resztki zielonej pietruszki
  • 100 g greckiego sera feta Carrefour Bio

 

Krok 1

Na patelnię wlewamy oliwę. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy kilka minut. Po chwili dodajemy drobno porojoną paprykę oraz cukinię. Nadal mieszamy. Dorzucamy szpinak. Do osobnej miski wbijamy jajka. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. 

Krok 2

Masę jajeczna wlewamy na podsmażone warzywa. Na wierzchu układamy drobno pokrojony ser feta. Zapiekamy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do temp 170 C. Najlepiej smakuje jeszcze na ciepło.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
49
 

0,2 kg

62,45 zł/1 kg

9
99
 

1 szt.

1
90
 

~ 0,38 kg

4,99 zł/1 kg

1
00
 

~ 0,1 kg

9,99 zł/1 kg

5
99
 

0,2 kg

29,95 zł/1 kg

2
09
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu