Piekarnik nagrzewamy do 180 C i przygotowujemy patelnię, którą można wstawiać do piekarnika. Wlewamy na nią łyżkę oliwy i podsmażamy szynkę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy passatę i gotujemy kilka chwil. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. W osobnej miseczce rozbijamy jajka i roztrzepujemy wraz z mlekiem.
Wlewamy jajka na patelnię z pomidorami i zmniejszamy ogień. Dodajemy plasterki sera, połówki pomidorków koktajlowych i pokrojoną w krążki papryczkę chili. Patelnię wstawiamy do piekarnika na 12-13 min., aż jajka się zetną. Przed podaniem posypujemy świeżą kolendrą.
„Ten pyszny włoski omlet wymaga specjalnej taktyki. Najpierw nakazuję wrzucić składniki na patelnię. A potem, na mój rozkaz, dać do pieca!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies