Dzwonko łososia myjemy i osuszamy. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem oraz nacieramy oliwą. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni przez ok. 3 min z każdej strony. Po chwili dodajemy masło oraz kapary. Mieszamy przez kilka chwil i zdejmujemy z ognia.
Marchewkę i cukinię kroimy na cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę kroimy na cienkie paski a cebulę na piórka. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy warzywa na 1- 2 min, aby nieco zmiękły i odcedzamy. Warzywa przekładamy na talerz. układamy na nich łososia, polewamy maślanym sosem z kaparami i dekorujemy świeżym tymiankiem. Na koniec skrapiamy sokiem z limonki .
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.