marynata:
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Mieszamy ze sobą składniki marynaty i polewamy nią mięso. Odstawiamy na min. 1 godz. do lodówki.
Truskawki kroimy na kawałki. Ocet balsamiczny mieszamy z miodem, sokiem z limonki, oliwą i obtaczamy nim truskawki. Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Ryż gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Groszek lub fasolkę gotujemy 3-4 min. w lekko osolonej wodzie.
Na patelni grillowej smażymy mięso 4 min. z każdej strony. Zmniejszamy ogień i polewamy mięso sosem truskawkowo-balsamicznym. Dusimy 1-2 min. i wykładamy mięso na talerz. Filety z kurczaka podajemy z ryżem oraz fasolką lub groszkiem.
„Zarządzam truskawki nie na deser, lecz na obiad! Niech zdolni kucharze przyrządzą z nich wytrawny sos do drobiu, który mnie zaskoczy oryginalnym smakiem.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.