marynata:
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Mieszamy ze sobą składniki marynaty i polewamy nią mięso. Odstawiamy na min. 1 godz. do lodówki.
Truskawki kroimy na kawałki. Ocet balsamiczny mieszamy z miodem, sokiem z limonki, oliwą i obtaczamy nim truskawki. Doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy.
Ryż gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Groszek lub fasolkę gotujemy 3-4 min. w lekko osolonej wodzie.
Na patelni grillowej smażymy mięso 4 min. z każdej strony. Zmniejszamy ogień i polewamy mięso sosem truskawkowo-balsamicznym. Dusimy 1-2 min. i wykładamy mięso na talerz. Filety z kurczaka podajemy z ryżem oraz fasolką lub groszkiem.
„Zarządzam truskawki nie na deser, lecz na obiad! Niech zdolni kucharze przyrządzą z nich wytrawny sos do drobiu, który mnie zaskoczy oryginalnym smakiem.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies