panierka:
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce mieszamy składniki panierki. Do drugiej miski wbijamy jajko. Kurczaka obtaczamy w jajku, a następnie w migdałowej panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Batata, marchewkę i pietruszkę kroimy w słupki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy łyżką oliwy oraz posypujemy solą, pieprzem i oregano. Cukinię kroimy w słupki.
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, sól i pieprz. Cukinię obtaczamy, po czym posypujemy tartym parmezanem wymieszanym z bułką tartą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Warzywa oraz mięso pieczemy do zarumienienia przez 20 min. Danie podajemy z ulubioną sałatką.
„Cesarzowe bywają kapryśne, zwłaszcza w porze obiadu. Dlatego zarządziłem dziś lekkie danie z drobiu, z delikatnymi frytkami z warzyw, i zyskałem tym przychylność Józefiny.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies