panierka:
Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce mieszamy składniki panierki. Do drugiej miski wbijamy jajko. Kurczaka obtaczamy w jajku, a następnie w migdałowej panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Batata, marchewkę i pietruszkę kroimy w słupki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polewamy łyżką oliwy oraz posypujemy solą, pieprzem i oregano. Cukinię kroimy w słupki.
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mleko, sól i pieprz. Cukinię obtaczamy, po czym posypujemy tartym parmezanem wymieszanym z bułką tartą. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Warzywa oraz mięso pieczemy do zarumienienia przez 20 min. Danie podajemy z ulubioną sałatką.
„Cesarzowe bywają kapryśne, zwłaszcza w porze obiadu. Dlatego zarządziłem dziś lekkie danie z drobiu, z delikatnymi frytkami z warzyw, i zyskałem tym przychylność Józefiny.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.