Filet z indyka owinięty boczkiem wędzonym podany ze wstążkami cukinii

Filet z indyka owinięty boczkiem wędzonym podany ze wstążkami cukinii
Dania obiadowe
2
Łatwe
40min

Składniki

  • 300 g filetu z indyka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego Carrefour BIO
  • cukinia
  • 4 plastry boczku wędzonego
  • mała cebula
  • 100 ml śmietany 30 proc.
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Indyka myjemy, osuszamy ręcznikie papierowym. Opruszamy solą oraz pieprzem. Owijamy w dwa plastry boczku. Smażymy na patelni z dwóch stron do zarumienienia ok 8-10 min. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok.

Krok 2

Cukinię obieramy za pomoca obieraczki do warzyw na cienkie wstążki. Na  patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Następnie pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy kilka minut do zarumienienia. Nastepnie dodajemy wstążki z cukini. Calość zalewamy śmietaną.  Dodajmey do cukini upieczonego fileta i podduszamy całość ok 3-4 min. Wykładamy na talerz. Posypujemy swieżą natką pietruszki.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

33
59
 

~ 1,2 kg

27,99 zł/1 kg

19
99
 

0,75 l

26,65 zł/1 l

7
99
 

0,1 kg

79,90 zł/1 kg

2
15
 

1 szt.

8
89
 

0,35 kg

25,40 zł/1 kg

3
00
 

~ 0,5 kg

5,99 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu