Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Indyka myjemy, osuszamy ręcznikie papierowym. Opruszamy solą oraz pieprzem. Owijamy w dwa plastry boczku. Smażymy na patelni z dwóch stron do zarumienienia ok 8-10 min. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok.
Cukinię obieramy za pomoca obieraczki do warzyw na cienkie wstążki. Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Następnie pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy kilka minut do zarumienienia. Nastepnie dodajemy wstążki z cukini. Calość zalewamy śmietaną. Dodajmey do cukini upieczonego fileta i podduszamy całość ok 3-4 min. Wykładamy na talerz. Posypujemy swieżą natką pietruszki.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies