Indyka kroimy w cienkie paski. Do miski wlewamy trochę oliwy z oliwek. Dodajemy paprykę wędzoną i słodką, kumin, oregano, sól, pieprz. Wyciskamy czosnek. Wlewamy sok z ćwiartki limonki. Do powstałej marynaty dodajemy mięso i mieszamy. Kroimy cebulę w piórka.
Mięso wraz z cebulą smażymy na rozgrzanej patelni grillowej ok. 10 minut do uzyskania złocistego koloru.
Pomidory, papryczki i cebulę prażymy na suchej patelni, by się nieco przypaliły. Po wyciągnięciu z patelni obieramy ze skóry i drobno kroimy. Dodajemy garść posiekanej kolendry. Dodajemy sok z połowy limonki oraz sól i pieprz do smaku.
Ser cheddar ścieramy na tarce. Placki tortilli podgrzewamy chwilę na suchej patelni. Następnie na ciepłą tortillę wykładamy mięso i salsę. Posypujemy serem i dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego. Zawijamy tortillę.
"Co jakiś dopada mnie apetyt na coś z tortillą w jednej z głównych ról. Jeśli macie podobnie, to ten fajitas jest wprost idealnym rozwiązaniem. Mój kucharz w takich momentach uwija się raz-dwa zawijając składniki w te pysznie chrupiące placki. Zatem: tortillę w dłoń i głód goń!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies