Karkówkę myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Polewamy oliwą, doprawiamy sola oraz pieprzem. Czosnek obieramy i przekrawamy na pół. Dodajmey 2 ząbki czosnku.Całość mieszamy i zostawiamy na 2-3 h do zamarynowania ( można na całą noc).
Naczynie żaroodporne wykładamy kawałkiem papieru do pieczenia. Na środek przekładamy porcję zamarynowanej karkówki. Następnie obrane i przepołowione ziemniaki. Dynię, pietruszkę oraz cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do mięsa. Na koniec dorzucamy przepołowione 2 ząbki czosnku. Na koniec posypujemy świeżą bazylią ( mogą być inne zioła np. oregano, rozmaryn, pietruszka). Całość zwiazujmey z dwóch stron w formie papilotu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C na ok 2 h.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.