Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami

Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami
Dania obiadowe
2
Łatwy
40 min.
Ocena 3

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 burgery wołowe
  • łyżka oliwy
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • pół białej papryki
  • pół pomidora
  • kilka listków sałaty
  • 3-4 plasterki ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki sera żółtego (typu cheddar)
  • 2 łyżki musztardy

 

Krok 1

Burgery wołowe smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu ok 3-4 min z każdej strony. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, aby podpiec w nim bułki. Papryki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą, a pomidora, ogórka oraz cebule – w plasterki. Do przekrojonych bułek wkładamy po plasterku sałaty, usmażonego burgera, plasterek sera, pomidora, ogórka, cebulę, mieszankę pokrojonych papryk oraz kolejny listek sałaty. Górną część bułki smarujemy musztardą i przykrywamy nią całość.

Krok 2


„Chrupiąca bułka ruszyła pierwsza, atak przypuścił soczysty burger z serem. Gdy nadciągnęły ogórki i pomidory, już traciłem nadzieję, jednak sprytna taktyka pojmania papryki doprowadziła mnie do smacznego zwycięstwa.” 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
59
 

0,212 kg

40,52 zł/1 kg

14
99
 

0,4 kg

37,48 zł/1 kg

28
49
 

0,25 l

113,96 zł/1 l

5
01
 

~ 0,7 kg

7,15 zł/1 kg

20
00
 

~ 0,5 kg

39,99 zł/1 kg

7
99
 

1 szt.

6
85
 

0,15 kg

45,67 zł/1 kg

1
89
 

0,2 kg

9,45 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu