Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami

Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami
Dania obiadowe
2
Łatwy
40 min.
Ocena 3

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 burgery wołowe
  • łyżka oliwy
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • pół białej papryki
  • pół pomidora
  • kilka listków sałaty
  • 3-4 plasterki ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki sera żółtego (typu cheddar)
  • 2 łyżki musztardy

 

Krok 1

Burgery wołowe smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu ok 3-4 min z każdej strony. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, aby podpiec w nim bułki. Papryki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą, a pomidora, ogórka oraz cebule – w plasterki. Do przekrojonych bułek wkładamy po plasterku sałaty, usmażonego burgera, plasterek sera, pomidora, ogórka, cebulę, mieszankę pokrojonych papryk oraz kolejny listek sałaty. Górną część bułki smarujemy musztardą i przykrywamy nią całość.

Krok 2


„Chrupiąca bułka ruszyła pierwsza, atak przypuścił soczysty burger z serem. Gdy nadciągnęły ogórki i pomidory, już traciłem nadzieję, jednak sprytna taktyka pojmania papryki doprowadziła mnie do smacznego zwycięstwa.” 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Schulstad Free Style Bułki pszenne do hot dogów w stylu francuskim 180 g (3 x 60 g)
0,54 kg
9,43 zł/1 kg
5,09 zł
6,49 zł
PROMOCYJNA CENA
Uczta Qulinarna burger wołowy PRIMA
0,4 kg
24,98 zł/1 kg
9,99 zł
Papryka biała ważona
6,79 zł/1 kg
1,36 zł
Papryka czerwona ważona
9,99 zł/1 kg
4,00 zł
Pomidory ważone
5,49 zł/1 kg
2,75 zł
Sałata lodowa sztuka
1 szt.
3,49 zł/1 szt.
3,49 zł
Cebula czerwona ważona
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Mlekovita Ser Cheddar premium 150 g
0,15 kg
29,27 zł/1 kg
4,39 zł
Carrefour Classic Musztarda sarepska 200 g
0,2 kg
9,95 zł/1 kg
1,99 zł

Zobacz również inne przepisy