Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami

Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami
Dania obiadowe
2
Łatwy
40 min.
Ocena 3

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 burgery wołowe
  • łyżka oliwy
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • pół białej papryki
  • pół pomidora
  • kilka listków sałaty
  • 3-4 plasterki ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki sera żółtego (typu cheddar)
  • 2 łyżki musztardy

 

Krok 1

Burgery wołowe smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu ok 3-4 min z każdej strony. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, aby podpiec w nim bułki. Papryki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą, a pomidora, ogórka oraz cebule – w plasterki. Do przekrojonych bułek wkładamy po plasterku sałaty, usmażonego burgera, plasterek sera, pomidora, ogórka, cebulę, mieszankę pokrojonych papryk oraz kolejny listek sałaty. Górną część bułki smarujemy musztardą i przykrywamy nią całość.

Krok 2


„Chrupiąca bułka ruszyła pierwsza, atak przypuścił soczysty burger z serem. Gdy nadciągnęły ogórki i pomidory, już traciłem nadzieję, jednak sprytna taktyka pojmania papryki doprowadziła mnie do smacznego zwycięstwa.” 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
39
 

0,24 kg

22,46 zł/1 kg

12
99
 

0,4 kg

32,48 zł/1 kg

15
29
 

0,5 l

30,58 zł/1 l

7
13
 

1 szt.

5
70
 

14,25 zł/1 kg

5
80
 

14,49 zł/1 kg

5
85
 

11,69 zł/1 kg

5
69
 

1 szt.

4
79
 

1 szt.

2
50
 

4,99 zł/1 kg

5
69
 

0,15 kg

37,93 zł/1 kg

1
95
 

0,2 kg

9,75 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy