Dietetyczne spaghetti carbonara

Dietetyczne spaghetti carbonara
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min.
Ocena 2.5

Składniki

  • 120 g makaronu spaghetti BIO Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka BIO Carrefour
  • jogurt naturalny
  • 3 plasterki szynki z indyka
  • natka pietruszki

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.

Krok 2

Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek. Następnie zestawiamy patelnię z kuchenki, czekamy by danie trochę ostygło i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy je zieloną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

500 g

0,80 zł/100 g

3,99 zł

0,22 kg

36,32 zł/1 kg

7,99 zł

0,165 kg

13,88 zł/1 kg

2,29 zł

1 szt.

4,79 zł

0,1 kg

44,90 zł/1 kg

4,49 zł

0,5 l

21,98 zł/1 l

10,99 zł
12,99 zł
-15%

Zobacz również inne przepisy