Makaron do dietetycznej carbonary gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.
Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron, a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek.
Zestawiamy patelnię z spaghetti carbonara fit z kuchenki i czekamy, by carbonara fit trochę ostygła i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy dietetyczne spaghetti carbonara zieloną pietruszką.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies