Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.
Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek. Następnie zestawiamy patelnię z kuchenki, czekamy by danie trochę ostygło i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy je zieloną pietruszką.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.