Dietetyczne spaghetti carbonara

Dietetyczne spaghetti carbonara
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min.
Ocena 2.5

Składniki na fitcarbonarę z jogurtem

Jak przygotować dietetyczne spaghetti carbonara?

Krok 1.

Makaron do dietetycznej carbonary gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.

Krok 2.

Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron, a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek.

Krok 3.

Zestawiamy patelnię z spaghetti carbonara fit z kuchenki i czekamy, by carbonara fit trochę ostygła i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy dietetyczne spaghetti carbonara zieloną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
15
 

0,5 kg

12,30 zł/1 kg

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

2
95
 

0,165 kg

17,88 zł/1 kg

2
09
 

1 szt.

6
75
 

0,1 kg

67,50 zł/1 kg

23
89
 

0,25 l

95,56 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu