Dietetyczne spaghetti carbonara

Dietetyczne spaghetti carbonara
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min.
Ocena 2.5

Składniki

  • 120 g makaronu spaghetti BIO Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka BIO Carrefour
  • jogurt naturalny
  • 3 plasterki szynki z indyka
  • natka pietruszki

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.

Krok 2

Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek. Następnie zestawiamy patelnię z kuchenki, czekamy by danie trochę ostygło i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy je zieloną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
99
 

0,5 kg

9,98 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

2
09
 

0,165 kg

12,67 zł/1 kg

1
89
 

1 szt.

6
29
 

0,14 kg

44,93 zł/1 kg

15
29
 

0,5 l

30,58 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu