Filet z kurczaka dokładnie myjemy, czyścimy z błonek i kroimy w kostkę. W mieseczce doprawiamy świeżo startym imbirem, startym czosnkiem, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na godzinę.
Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kalafiora myjemy i dzielimy na małe różyczki. Na patelni rozgrzewamy olej i przez kilka minut podsmażamy kurczaka wraz z kalafiorem.
Wlewamy na patelnię mleko kokosowe i całość gotujemy 15-20 min. Doprawiamy sokiem z limonki. Posypujemy papryczką chili oraz bazylią. Podajemy z ryżem.
„W poszukiwaniu pomysłu na kalafior moi kucharze wybrali się aż do Indii. Z krainy curry przywieźli prawdziwy specjał.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.