Na patelnię wlewamy olej oraz łyżkę mleka kokosowego. Dodajemy starty przez praskę czosnek oraz starty imbir. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy kumin, kolendrę, cynamon, paprykę oraz kurkumę. Nadal podsmażamy, aż powstanie pasta. Dodajemy ciecierzycę, pokrojona na kawałki dynię ze skórką. Mieszamy następnie wlewamy passatę oraz pozostałe mleczko kokosowe. Możemy dodać trochę wody. Całość dusimy ok 15 min co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
Do curry dodajemy szpinak oraz przepołowione na pół pomidorki koktajlowe. Dokładnie mieszamy . Podajemy z ryżem oraz ugotowanym ryżem basmati.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.