Na patelnię wlewamy olej oraz łyżkę mleka kokosowego. Dodajemy starty przez praskę czosnek oraz starty imbir. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy kumin, kolendrę, cynamon, paprykę oraz kurkumę. Nadal podsmażamy, aż powstanie pasta. Dodajemy ciecierzycę, pokrojona na kawałki dynię ze skórką. Mieszamy następnie wlewamy passatę oraz pozostałe mleczko kokosowe. Możemy dodać trochę wody. Całość dusimy ok 15 min co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
Do curry dodajemy szpinak oraz przepołowione na pół pomidorki koktajlowe. Dokładnie mieszamy . Podajemy z ryżem oraz ugotowanym ryżem basmati.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies