Na patelnię wlewamy olej. Dodajemy drobno posiekany czosnek, paprykę słodką, ostrą, kumin oraz majeranek. Całość mieszamy. Dodajemy cebulę i podobnie mieszamy. Odstawiamy patelnię na bok.
Połowę kapusty czerwonej zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ok. 45 min. Następnie drobno ją szatkujemy. Kaszę quinoa gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Na patelnię z cebulą i przyprawami dodajemy ugotowaną quinoę oraz poszatkowaną kapustę. Dokładnie mieszamy i podsmażamy kilka chwil. Następnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formujemy kotleciki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25 min. Po 15 min przekładamy na drugą stronę.
Bułki przekrawamy na pół. Możemy je podpiec w piekarniku do lekkiego zrumienienia. Oscypki kroimy na plasterki i smażymy na patelni z obu stron, aż zaczną mięknąć i się zarumieniać.
Na dolnej części bułki układamy roszponkę. Następnie burgera z kapusty, plaster oscypka oraz łyżkę (bądź dwie) żurawiny. Całość przykrywamy drugą częścią bułki. Zjadamy od razu.
Smacznego
0,3 kg
19,97 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies