ataty myjemy i kroimy w półksiężyce. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i skrapiamy oliwą. Do tego samego naczynia dosypujemy odsączoną ciecierzycę. Doprawiamy ją wędzoną papryką i skrapiamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20-25 min. Ciecierzyce możemy kilka razy przemieszać, aby się nie przypaliła.
Do miski dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce imbir, szczyptę soli, sok z połowy cytryny, sos sojowy oraz oliwę. Całość mieszamy. Do powstałej marynaty dodajemy pokrojone w kostke tofu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 25 min ( możemy też usmażyć je na patelni).
Komosę ryżową gotujemy do miękkości.
Do miseczki z pastą tahini dodajemy oliwę. Doprawiamy solą, sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Do miski dodajemy garść sałat mix, garść szpinaku. Następnie połowę porcji komosy ryżowej, tofu, ciecierzycę , kilka plasterków batata, pokrojone w plasterki 1/4 awokado, kiełki słonecznika oraz plasterki rzodkiewki. Całość polewamy uprzednio przygotowanym sosem tahini.
0,25 kg
41,56 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies