Wiosenny buddah bowl z młodymi ziemniakami

Wiosenny buddah bowl z młodymi ziemniakami
Dania obiadowe
2
Łatwe
45min

Szukasz pomysłu na wiosenny lunch? Polecamy bowl z młodymi ziemniaczkami, kalarepą, jajkiem i pieczoną rzodkiewką – smacznie i zdrowo! Spróbujesz?

Składniki na buddah bowl z ziemniakami:

Przygotowanie:

  1. Rzodkiewki myjemy i przekrawamy na pół. Ziemniaki szorujemy i gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie do miękkości. Kalarepę kroimy w plasterki i również gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 4-5 min - następnie odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Rzodkiewki przekładamy do brytfanki. Polewamy oliwą oraz doprawiamy solą. Następnie skrapiamy połową soku z cytryny i ścieramy skórkę. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 C przez ok. 15-20 min.
  3. Do miski przekładamy przepołowione ziemniaczki i posypujemy je koperkiem. Następnie dodajemy porcję pieczonych rzodkiewek, plastry kalarepy, przepołowione jajka oraz kiełki słonecznika.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
79
 

0,45 kg

8,42 zł/1 kg

4
99
 

1 szt.

1
80
 

8,99 zł/1 kg

1
89
 

1 szt.

6
90
 

6 szt.

1,15 zł/1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu