Na patelnię wlewamy olej. Kiełbasę przekrawamy wzdłuż i kroimy na plasterki. Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Na patelni podsmażamy kiełbasę, po czasie dodajemy cebulkę i czosnek. Chwilę podsmażamy, do skarmelizowania cebulki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach, kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Dorzucamy na patelnię. Dodajemy również liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalewamy winem i bulionem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość podgrzewamy na małym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut.
Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pozwalamy odparować nadmiarowi wody.
Na małej patelni umieszczamy mąkę i masło. Podgrzewamy, aż delikatnie zbrązowieje. Dolewamy odrobinę wody z bigosu, mieszamy i całość dodajemy do garnka z bigosem. Koperek drobno siekamy i wrzucamy do garnka. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Podajemy z pajdą dobrego chleba.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies