Suszone grzyby dzień wcześniej wieczorem zalewamy 500ml wody. Na drugi dzień odcedzamy, zachowując wodę. Cebulę kroimy w piórka. Do dużego garnka wlewamy oliwę i na podgrzaną wsypujemy cebulę. Podsmażamy na małym ogniu, aż całkowicie się skarmelizuje. Gorczycę, kolendrę, goździki, tymianek umieszczamy w moździerzu i dokładnie ucieramy. Dodajemy do cebuli razem z pokrojonymi ząbkami czosnku, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Pieczarki, grzyby oraz śliwki kroimy w paski. Dodajemy do cebuli. Całość smażymy około 10 minut. Jeśli kiszona kapusta jest intensywnie kwaśna, umieszczamy ją na sicie i przepłukujemy zimną wodą.
Białą kapustę szatkujemy i razem z kiszoną dodajemy do garnka. Dodajemy wodę, która pozostała z moczenia grzybów, uważając aby nie wlewać końcówki - tam może znajdować się piasek z grzybów. Dodajemy wino, sos sojowy, intensywnie pieprzymy i gotujemy około 1h pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.