Bowl z falafelami

Składniki (na 4 porcje):​

  • 1 opakowanie Falafeli Al'Fez
  • 150g ugotowanej lub konserwowej ciecierzycy (waga po odcieku)
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 100g czerwonej kapusty
  • sól do smaku
  • 1 marchewka
  • 150g pomidorków koktajlowych
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 ogórek
  • dwie garście ulubionej sałaty lub miksu sałat
  • 150g ulubionego hummusu
  • nasiona czarnuszki do posypania

Sposób przygotowania

  1. Falafele przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej olej i dodaj ciecierzycę. Wymieszaj i smaż 3 minuty.
  3. Kapustę drobno poszatkuj, oprósz solą i ugnieć dłonią, aż zmięknie.
  4. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pomidory, cebulę i ogórka pokrój w grubsze kawałki.
  5. W miskach ułóż falafele, ciecierzycę i warzywa. Na środku każdej miski nałóż czubatą łyżkę ulubionego hummusu. Posyp nasionami czarnuszki.

Składniki

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu