Pomidory BIO to wysoka zawartość potasu oraz magnezu
Pomidor, podobnie jak bakłażan należą do warzyw z rodziny psiankowatych. Ma wiele odmian i z tego powodu różni się wyglądem oraz smakiem, wartości odżywcze dojrzałych owoców są jednak podobne.
Jeśli przekąski to tylko zdrowe Banany BIO
Właściwości odżywcze bananów poznano już tysiące lat temu. Banany to prawdziwe skarbnice potasu, zawierają również dużo błonnika, magnezu, wapnia i fosforu. Owoc banana zawiera ponadto wszystkie najważniejsze witaminy A, C, E, K oraz z grupy B. Sycące owoce pochodzące z Malezji, a obecnie uprawiane głównie w Afryce, Azji i Australii, najchętniej spożywamy surowe, można je równie dobrze zapiekać. Sprawdzają się również doskonale jako składniki soków, dżemów lub koktajli mlecznych.
z 13
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.