Cesarz wzmacnia odporność organizmu i umysłu, spożywając kwasy tłuszczowe
Makrela wędzona należy do ryb tłustych, tłuszcz rybi jest korzystny dla naszego zdrowia - ryby morskie zawierają tłuszcze wielonienasycone, makrela dostarcza głównie kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, które powinniśmy regularnie uzupełniać. Mimo wielu walorów zdrowotnych, makrela wędzona ze względu na sposób obróbki nie powinna być podawana dzieciom oraz spożywana przez kobiety w ciąży czy osoby chore na nowotwory. Wędzone produkty powinny być spożywane z umiarem. Warto jednak poznać walory zdrowotne samej makreli, która jest bardzo bogata w składniki mineralne.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.