Małe a bogate w witaminę C i potas, zawsze wśród ulubionych owoców.
Morele zaczęto uprawiać w Chinach już w III wieku p.n.e., skąd dotarły do innych rejonów świata. W Polsce morele znane są od połowy XVI wieku. Sezon na te owoce trwa od przełomu czerwca i lipca, jest to również najlepszy czas, aby robić z nich zdrowe i pyszne przetwory na zimę. Morele są niskokaloryczne, a do tego słodkie - stanowią doskonały zamiennik słodyczy.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.