Kawa inka

Kawa inka

Pyszna, zdrowa i bez kofeiny

Kawa inka to kawa zbożowa, którą mogą bezpiecznie spożywać dzieci, kobiety w ciąży, osoby z podwyższonym ciśnieniem krwi lub inne osoby, u których kofeina w ogóle lub w nadmiarze  może działać negatywnie na codzienne funkcjonowanie organizmu.

  • Kawa zbożowa jest produkowana z pszenicy, żyta lub jęczmienia, z dodatkiem cykorii. Dostarcza wielu cennych składników mineralnych (potasu, magnezu, fosforu) i witamin (głównie z grupy B). Dzięki temu zwiększa koncentrację i pamięć, redukuje stres i działa uspokajająco. Potas reguluje również ciśnienie krwi i usprawnia pracę układu nerwowego (zapobiega skurczom).
  • Jest źródłem błonnika pokarmowego – inuliny, która jest pożywką dla zdrowych bakterii jelitowych, wpływa pozytywnie na perystaltykę jelit, chroni przed biegunkami, a zapobiega zaparciom. Inulina zwiększa także wchłanianie wapnia do kości.
  • Kawa inka dostarcza również polifenoli – naturalnych przeciwutleniaczy, zwalczających wolne rodniki w organizmie. Wolne rodniki przyczyniają się do powstawania chorób (głównie nowotworowych) oraz szybszego starzenia się organizmu. Inka jest także niskokaloryczna, dlatego polecana jest osobom chcącym zredukować nadmierną masę ciała.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród