Nigdy nie lekceważ roli błonnika w codziennej diecie
Chleb razowy jest źródłem węglowodanów złożonych, których zawartość w diecie powinna pokrywać od 50 do 60% całkowitej podaży energii - około 1000-1200 kcal. Nie wszystkie węglowodany powinny pochodzić z pieczywa, ale z pewnością warto, aby było elementem jednego posiłku w ciągu dnia. Sięgając po chleb dobrej jakości nie znajdziemy w nim dodanych cukrów ani substancji konserwujących, jest za to bogatym źródłem składników mineralnych oraz witamin.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.