Oliwa z oliwek extra virgin jest tłuszczem, który może być stosowany zarówno do obróbki cieplnej (smażenia) jak i do stosowania na zimno (np. do surówek) - ma odpowiedni skład tłuszczowy, zawiera odpowiednio dużo polifenoli o działaniu przeciwutleniającym, a dodatkowo zawiera niewielkie ilości fosfolipidów odpowiedzialnych za przyspieszanie negatywnego dla zdrowia procesu utlenienia tłuszczów z oleju.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia stanowi wyjątek wśród olejów nierafinowanych, na którym można smażyć.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.