Jajka są źródłem wielu cennych dla zdrowia substancji: białek, tłuszczów, witamin i składników mineralnych. Na przestrzeni lat opublikowano liczne badania mówiące o korzystnym działaniu jajek oraz ich szkodliwości na pracę układu krążenia i poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na to, iż nauka jest procesem ciągłym i może dawać coraz to nowe informacje najlepiej, aby nasza dieta była różnorodna. Zatem warto pamiętać, aby jaja spożywać, ale z umiarem - jest to podstawowa zasada zdrowej diety, której powinniśmy się trzymać zawsze.
Jaja z chowu ekologicznego wyróżniają się lepszym smakiem i jakością. Kury niosące jaja ekologiczne są hodowane bez użycia antybiotyków, w sposób etyczny, wolny, nieklatkowy oraz karmione są dobrej jakości paszą bez dodatku pestycydów.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.