Jajka są źródłem wielu cennych dla zdrowia substancji: białek, tłuszczów, witamin i składników mineralnych. Na przestrzeni lat opublikowano liczne badania mówiące o korzystnym działaniu jajek oraz ich szkodliwości na pracę układu krążenia i poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na to, iż nauka jest procesem ciągłym i może dawać coraz to nowe informacje najlepiej, aby nasza dieta była różnorodna. Zatem warto pamiętać, aby jaja spożywać, ale z umiarem - jest to podstawowa zasada zdrowej diety, której powinniśmy się trzymać zawsze.
Jaja z chowu ekologicznego wyróżniają się lepszym smakiem i jakością. Kury niosące jaja ekologiczne są hodowane bez użycia antybiotyków, w sposób etyczny, wolny, nieklatkowy oraz karmione są dobrej jakości paszą bez dodatku pestycydów.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies