Fasolka szparagowa zielona ważona

Fasolka szparagowa zielona ważona
5
00
 
Produkt na wagę~ 0,25 kg
19,99 zł/1 kg

Produkt niedostępny


Jedno z najpopularniejszych warzyw kuchni polskiej o szerokim zastosowaniu kulinarnym. Fasolka szparagowa zielona w smaku jest bardziej wyrazista niż żółta i wymaga dłuższego gotowania - około 20-25 minut (aby uchronić zielone warzywa przed utratą koloru zaleca się dodanie do gotującej wody łyżeczki sody oczyszczonej lub cukru, oraz szybkie schłodzenie po odlaniu wody - w celu zatrzymania procesu gotowania). Fasolka szparagowa to bardzo zdrowe warzywo o niskiej kaloryczności (27 kcal/100gproduktu) i niskim indeksie glikemicznym (15). W 90% składa się z wody, zawiera sporo błonnika, a zawarte w niej białko pozwala regulować poziom cukru we krwi (stąd polecana jest dla osób przebywających na diecie cukrzyków). Zawiera dużo witamin: w tym A, C i K, kwas foliowy i jest źródłem flawonoidów (pełniących w organiźmie rolę przeciwutleniaczy).
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu