Czarny czosnek został wytworzony z główek świeżego czosnku poddanych procesowi fermentacji w odpowiednio dobranej temperaturze i wilgotności. Po upływie półtora miesiąca ząbki uzyskały czarny kolor, unikatowy balsamiczny smak i miękką konsystencję.
Wysoka zawartość niacyny, potasu i fosforu.
Niacyna pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych*.
Źródło błonnika, tiaminy, żelaza i cynku.
Czarny czosnek zawiera 7 z 8 aminokwasów egzogennych: fenyloalaninę, izoleucynę, leucynę, lizynę, metioninę, treoninę i walinę oraz 2 względnie egzogenne: argininę i histydynę. Więcej informacji o czarnym czosnku na stronie www.czosnekczarny.pl
*Przy regularnym spożywaniu po około pół główki czosnku dziennie.
- unikatowy słodki balsamiczny smak, miękka konsystencja!